Spring til hovedindhold

Aktivitetstype: Krop og sind

Mindfulness

Skærp dine sanser og åbn sindet gennem meditation og åndelig terapi, hvor vi arbejder med der hvor du er, lige nu og her.

Mindfulness er træning af dit sind, hvor du fokuserer og styrker dit nærvær i det øjeblik, som du befinder dig i. Med andre ord, så er det en mental fitnesstræning, hvor din opmærksomhed skærpes omkring dine tanker, følelser, kropsfornemmelse, omgivelser og relationer.

Undervejs bliver du guidet igennem en række værktøjer, som du kan anvende til at fokusere på øjeblikket og skubbe tankemylderet til side. Det handler om at være til stede lige nu og lukke af for egne impulsive tanker omkring fortid, fremtid og omgivelser.

Mindfulness lektionen afvikles som en siddende eller liggende aktivitet, hvor der er fokus på sindet og tankerne gennem meditation. Det foregår i afslappende og rolige omgivelser, uden forstyrrelser.

Afslutningsvis bringer vi deltagerne tilbage til en normal tilstand, klar til dagens udfordringer.

Lektionen kræver ikke specielle forudsætninger og alle kan som udgangspunkt deltage. Vi forventer dog at deltagerne er ærlige omkring deres mentale tilstand, så instruktøren eventuelt kan tage højde herfor.

Head 2 Head

Nervepirrende kamp mellem skarpsindige hjerner.

Når giganter mødes, bliver dysten næsten altid afgjort med snedig list eller en klar strategi.

I direkte konkurrence mod hinanden, skal to hold derfor dyste mod hinanden i en række små konkurrencer, som alle er baseret på at lave det rigtig træk på det rigtige tidspunkt, snyde modstanderen uden de opdager det, eller have en klar strategi som kan afgøre slutspillet.

I praksis sender hvert hold på skift en deltager ind i spillet, som foregår i midten af lokalet, hvor alle kan e hvad der foregår. Her skal de skarpe hjerner dyste mod hinanden i altovervejende taktiske spil, som kræver hurtige beslutninger og aktive handlinger.

Dysten er effektiv som opvarmning til et møde eller seminar, hvor deltagerne skal bruge hovedet.

Outdoor Fitness

UDFORDRENDE FITNESS UNDER ÅBEN HIMMEL

Giv energiniveauet et løft med et sjovt og fysisk program i naturen, hvor vi anvender de eksisterende elementer til at få pulsen op.

Outdoor Fitness er opbygget omkring en række forskellige fysiske aktiviteter som har det til fælles, at de foregår under åben himmel og udnytter de muligheder som naturen giver.  Vi afprøver således Jeres fysiske formåen, gennem nogle særprægede motionsformer.

Programmet indledes med en fælles opvarmning, hvorefter vi starter på et lille terrænløb med en masse naturlige forhindringer. Undervejs vil vi gøre holdt og gennemføre nogle små øvelser, så alle muskler i kroppen bliver sat på arbejde

Opbygning er tilrettelagt så alle kan deltage, når blot man har en almindelig fysisk form. Det er således muligt selv at holde pauser undervejs, hvis fysikken kræver det.

Øvelserne varierer i udformning, men vil stille krav til både balance, smidighed og styrke. Fokus er rttet mod at det skal være sjovt, udfordrende og give rigtig god motion.

Aktiviteten kan med fordel afvikles som optakt til en effektiv kursusdag eller som motiverende afslutning på et fagligt møde.

Sub Mental

POTENTIALET ER DER ALTID

Både som team og som individer kan vi ofte nå meget længere end vi tror, men hvordan finder man ud af hvor langt man kan gå og derefter bliver endnu bedre. Sub Mental er kurset hvor vi arbejder med simple teknikker til øget selvindsigt og finder frem til en bedre udnyttelse af det personlige potentiale som vi alle besidder.

Forløbet tager udgangspunkt i at vi skal blive bedre til at udvikle allerede eksisterende personlige egenskaber gennem mentaltræning, hvor fokus er rettet mod håndtering af stress, personlige barrierer og motivation til at skabe forandring.

Indledningsvis kommer deltagerne til at teste sig selv og ikke mindst vise at de kan holde vejret så længe som muligt. Det kræver fokus og vedholdenhed at undlade vejrtrækningen i en længere periode end den almindelige vejtrækningsrefleks. Netop dette ret vitale element i vores liv, vil hurtigt kunne stresse og presse enhver person, men er samtidig også én af hovedingredienserne i en stærkere mental tilstand.

Vi retter efterfølgende fokus mod en stærkere mental tilstand, hvor vejrtrækning, fysisk kontrol og viljestyrke bliver en fast bestanddel af den proces som skal bringe os til den afsluttende test som foregår i vand.

Testen i vandet er baseret på fridykningsteknikker, hvor det handler om at forbedre sin egen fysiske formåen ved stille og roligt at skabe den bedst tænkelige mentale tilstand, hvor man kan håndtere den stress som opstår og overvinde såvel fysiske som psykiske barrierer.

Kursets opbygning og indhold er tilrettelagt så alle kan medvirke under forudsætning af at man ikke lider af vejrtrækningsproblemer, hjertesygdomme og stærk overvægt.

Yoga

HARMONI I KROP OG SIND

Skab bedre harmoni mellem krop og sind gennem fysiske øvelser, hvor fokus er rettet mod at styrke de svage områder i kroppen.

Øvelserne handler om at strække og afspænde musklerne samt øge styrken i de svage. Vær derfor klar på at træne kropsstillinger, hvor både små og store muskler i hele kroppen bliver aktiveret. Arbejdet kommer til at nå helt ud i til de mindste muskler i tæer og fingre.

Vi skærper samtidig opmærksomheden på kroppens signaler og kommer til at røre nogle af de fysiske begrænsninger, for igen at lade kroppen finde tilbage til sin normale tilstand. Nu blot med en restitutionerende fornemmelse af velvære i alle muskler, sener og sind.

Under øvelserne kommer du også til at arbejde med åndedrætsteknik, mentalt fokus og ikke mindst et bedre kendskab til din egen tilstand.

Vi afslutter med afspændingsøvelser for både krop og sind, så vi kan vende tilbage til en tilstand, hvor vi er klar til at håndtere resten af dagen.